Afvallen met een sapkuur: zo werkt het!

Als je graag af wil vallen, heb je vast al onderzoek gedaan naar verschillende manieren waarop jij jouw doel kunt bereiken. Je komt van alles tegen als je op internet gaat zoeken: meer sporten, bepaalde oefeningen, allerlei soorten dieten, bepaalde natuurlijke middelen, enzovoorts. De kans is groot dat je ook iets tegen bent gekomen over een sapkuur. Het volgen van een sapkuur kan goede ondersteuning bieden bij het afvallen. Maar wat is een sapkuur eigenlijk en hoe helpt het je met afvallen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat is een sapkuur?

Een sapkuur, ook wel bekend als een detox sapkuur of sapvasten, is een kuur waarbij je een bepaald aantal dagen geen vast voedsel eet of speciale dingen drinkt, maar enkel koudgeperst sap drinkt van diverse soorten groenten en fruit. Dat is een behoorlijke uitdaging, maar het levert je een hoop gezondheidsvoordelen op. Als je een goede blender thuis hebt, kun je het sap voor de kuur natuurlijk zelf maken, maar het is ook mogelijk om een kuur van 3, 5 of 7 dagen te bestellen bij een specialist. In de meeste gevallen raden we je aan om een sapkuur te bestellen in plaats van deze zelf te maken. Het is namelijk wel erg belangrijk dat de kuur alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt, aangezien je tijdens de kuur verder niets eet. 

De voordelen van een sapkuur

Wat de voordelen zijn van de sapkuur, hangt af van het aantal dagen dat je kiest om te sapvasten. Heb je het nog nooit eerder gedaan, dan is het verstandig om te beginnen met een kuur van 3 dagen. De kortste kuur zorgt al voor veel gezondheidsvoordelen, zoals het ontgiften van het lichaam en het ontlasten van de lever en de darmen. Daarnaast krijgt je immuunsysteem een sterke boost. Van een kuur van 3 dagen zul je waarschijnlijk ook wel wat afvallen, maar als je serieus af wil vallen, kun je het beste gaan voor een sapkuur van 7 dagen. Hiermee zul je namelijk het beste resultaat bereiken. 

Wat doet een sapkuur?

Als je een sapkuur gaat volgen, zullen er verschillende dingen gebeuren met je lichaam. Je krijgt heel veel voedingsstoffen binnen door het drinken van het groentensap. Hierdoor worden alle gifstoffen sneller uit je lichaam verwijdert. Je hele lichaam krijgt dus een grondige detox. Daarnaast verbetert een sapkuur de gezondheid van je darmen, aangezien het je spijsvertering even een pauze geeft en het slechte bacteriën wat meer weghoudt. Ten slotte is een sapkuur een ideale manier om in een korte tijd veel voedingsstoffen binnen te krijgen, wat bijvoorbeeld handig is als je normaal gesproken niet graag groenten of fruit eet. Door af en toe een sapkuur van 3 dagen te volgen, krijg je toch de nodige vitamines binnen!

Plaats een reactie