Avocado bewaren, maar hoe doe je dat het beste?

Avocado bewaren is essentieel als je wilt genieten van deze heerlijke en gezonde vrucht. Of je nu een hele avocado hebt die nog niet rijp genoeg is om te eten. Of slechts een halve avocado overhoudt na het bereiden van een gerecht. Het is belangrijk om te weten hoe je ze op de juiste manier kunt bewaren. Het is daarom handig om te weten hoe je avocado’s het beste kunt bewaren, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

In deze tekst geven we tips over hoe je avocado’s het beste kunt bewaren. Zo gaan we in op een hele avocado bewaren, een halve en de verschillende opties zoals een avocado bewaren in de koelkast.

Avocado bewaren, de verschillende opties

Je kunt avocado’s op verschillende manieren bewaren. Zo kun je avocado’s bewaren in de koelkast en zit er verschil tussen hele en halve avocado’s bewaren. 

Een hele avocado bewaren

Als je een hele avocado hebt die je nog niet wilt gebruiken, dan kun je deze het beste buiten de koelkast bewaren. Leg de avocado op een droge en koele plek, bijvoorbeeld in een mandje op het aanrecht. Hier kan de avocado rustig rijpen en blijft hij het langst goed, namelijk zo’n 1 tot 6 dagen.

Een halve avocado bewaren

Heb je maar een halve avocado nodig voor een gerecht? Dan kun je de andere helft het beste bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat de avocado niet uitdroogt door de pit erin te laten zitten en de avocado strak in te pakken in huishoudfolie. Zo blijft de avocado nog ongeveer twee dagen goed.

Gesneden avocado bewaren

Heb je een avocado gesneden en wil je de restjes bewaren voor later? Ook dan kun je het beste de pit erin laten zitten en de avocado strak inpakken in huishoudfolie. Bewaar de avocado in de koelkast en hij blijft nog ongeveer een dag goed.

Avocado bewaren in water

Een andere manier om een halve avocado te bewaren is door hem in water te leggen. Vul een bakje met water en leg de avocado hier met de pit naar beneden in. Zo blijft de avocado nog een dag of twee goed.

Avocado bewaren in koelkast?

Een avocado bewaren in de koelkast is geen goed idee. Zoals aangegeven bewaar je het beste een avocado buiten de koelkast. Maar heb je bijvoorbeeld guacamole ( avocado ) gemaakt, bewaar dit in een afgesloten bewaarbak. Dit kan je ongeveer twee dagen bewaren.

Hoe lang kun je avocado bewaren?

Hoe lang je een avocado kunt bewaren is afhankelijk van hoe rijp hij is op het moment dat je hem koopt. Als de avocado nog niet rijp is, kun je hem nog een paar dagen bewaren tot hij zacht genoeg is om te eten. Een rijpe avocado kun je nog ongeveer twee tot drie dagen bewaren.

Waar?Dagen?
Een hele avocado1-6 dagen
Halve avocado2 dagen
Gesneden avocado1 dag
In water1 -2 dagen
In de koelkast4 dagen
Vriezer8-12 maanden

Wanneer is een avocado niet meer goed?

Een avocado is niet meer goed als hij bruine plekken heeft of als hij een rare geur heeft. Ook als de avocado heel erg zacht is geworden, kun je hem beter weggooien. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of je avocado’s nog goed zijn.

Avocado bewaren, onze conclusie

Om avocado’s zo lang mogelijk goed te houden, kun je het beste een hele avocado buiten de koelkast bewaren en een halve avocado of gesneden avocado in de koelkast bewaren. Leg de avocado’s altijd strak ingepakt in huishoudfolie en laat de pit erin zitten om uitdroging te voorkomen. 

Een andere manier om een halve avocado te bewaren is door hem in water te leggen. Controleer regelmatig of je avocado’s nog goed zijn en gooi ze weg als ze bruine plekken hebben of een rare geur hebben. Zo kun je nog langer genieten van deze heerlijke en gezonde vrucht! Avocado bewaren kan dus op verschillende manieren, bekijk welke het beste bij jouw situatie past.

Plaats een reactie