Supplementen speciaal voor de wintermaanden

Ben je echt geen wintermens en kan je niet wachten tot de zon weer begint te schijnen? Voel jij je vermoeid, somber, futloos, humeurig en heb je geen zin in sociale contacten? Dan heb je waarschijnlijk last van een winterdip. Wij geven je een aantal tips om de winter door te komen zodat jij weer gaat stralen!

Is de winter nou écht de oorzaak van een winterdip?

Ja, het klinkt misschien gek maar de oorzaak van een winterdip is inderdaad de winter. Doordat de dagen in de herfst en winter korter zijn en er minder zonlicht is kun je een tekort krijgen aan een aantal vitamines. Ons lichaam haalt namelijk veel vitamines uit het zonlicht. Doordat er weinig daglicht is maakt je lichaam ook overdag het slaaphormoon melatonine aan en raakt je biologische klok een in de war. Niet gek dus dat je overdag weinig energie hebt. 

Wat kun je doen tegen een winterdip?

Wij snappen als geen ander dat je graag af wil van deze winterdip. Met deze tips voel jij je binnen no-time weer de oude!

Tip 1: Een frisse neus halen

Baby, it’s cold outside! Maar dat mag geen reden zijn om binnen te blijven. Probeer jezelf te motiveren om een wandeling te maken in de buitenlucht. Door het daglicht wordt de aanmaak van het slaaphormoon afgeremd en voel jij je een stuk beter! 

Tip 2: Vitamines zijn essentieel 

Je weet nu wel dat je voldoende groente en fruit moet eten. In de winter kan het zijn dat je lichaam soms toch nog wat extra vitamines nodig heeft. Vitamines kunnen namelijk klachten als vermoeidheid, somberheid en futloosheid reduceren. Ook zorgen vitamines ervoor dat je minder snel ziek wordt. Gelukkig heeft Vitakruid voedingssupplementen in het leven geroepen die je helpen om aan je dagelijkse vitamines te komen.

De onderstaande vitamines zijn extra belangrijk tijdens de wintermaanden:

  • Vitakruid Gebufferd Vitamine C – Vitamine C bevordert de weerstand.
  • Vitakruid Vitamine D3 druppels – De zonnevitamine is essentieel tijdens de wintermaanden wanneer er niet veel zonlicht aanwezig is. Daarnaast heeft vitamine D een positief effect op het immuunsysteem.
  • Vitakruid Magnesium 150 Malaat – De vitamine B6 helpt futloosheid en vermoeidheid te verminderen. Het toegevoegde magnesium helpt het energieniveau te ondersteunen. 
  • Vitakruid B12 Combi 6.000 met Folaat – Helpt klachten zoals vermoeidheid en futloosheid te verminderen. 
  • Vitakruid Multi Dag Vrouw – Deze multivitamine houdt rekening met je bioritme. De natuurlijke energie wordt geactiveerd zodat jij je overdag fit voelt.

Tip 3: I’ll like to move it!

Tijdens bewegen maakt je lichaam endorfine aan, een gelukshormoon. Door toch met de fiets naar je werk te gaan of een ommetje te maken kan het dus zo zijn dat je al een beetje meer begint te lachen. 

Tip 4: Zorg voor rust en regelmaat

Wees lief voor jezelf en geef jezelf een beetje rust. Onregelmatigheid kan een negatief effect hebben op je stofwisseling, hierdoor kan het zijn dat je minder energie hebt. Probeer rond dezelfde tijden naar bed te gaan en op te staan. Regelmatigheid in eten is ook erg belangrijk. 

Tip 5: Self Love, geef je huid en haar een beetje extra liefde!

Het belangrijkste is hoe jij je van binnen voelt. Maar je huid en haar huid kun je ook van binnenuit verzorgen! De koude lucht van buiten en de verwarmingslucht van binnen kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid en haar uitdroogt. Hieronder vind je de perfecte vitamines voor je haar en je huid!

  • Met het populaire wonder drankje Vitakruid Silsolutions verzorg je jouw haar, huid en nagels in één keer! De ingrediënten silicium en collageen hebben een positief effect op de kwaliteit van je haar, huid en nagels.

Hopelijk kom je met deze tips de winter een beetje door en gaat de zon van binnen snel weer schijnen! 

Plaats een reactie