Waarom kiezen voor duurzame relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn onderdeel van relatiemarketing. Vaak zijn het bedrukte artikelen gepersonaliseerd met een bedrijfsnaam, logo of een tekst. Je geeft iets fysieks weg wat zorgt voor een blijvende herinnering. Het is leuk om iets weg te geven én iedereen vindt het leuk om iets te krijgen. Relatiegeschenken worden ingezet om bestaande, maar ook nieuwe collega’s, klanten en relaties aan een bedrijf of merk te binden.

Tegenwoordig is het belangrijk om bewust en duurzaam te leven. Wil jij de inzet van relatiegeschenken versterken? Kies dan voor duurzaam. Hieronder vertellen we je waarom je het beste duurzame relatiegeschenken kan inzetten.

Populaire trend

Duurzaamheid is steeds meer een hot topic. Dit geldt op verschillende vlakken in de maatschappij. Zowel in je privéleven als zakelijk kan je je steentje bijdragen. Begin eens bij het scheiden van afval, de lampen uit doen in ruimtes waar je niet bent en de opladers uit het stopcontact halen wanneer je ze niet gebruikt.

Er geldt een verbod op het gratis verstrekken van plastic producten voor eenmalig gebruik. Dat is maar goed ook, want het veroorzaakt tonnen afval. Het verbod op wegwerpplastic heeft ook invloed op relatiegeschenken. Het assortiment relatiegeschenken wordt steeds meer uitgebreid met duurzame artikelen.

Het aanbieden van duurzame relatiegeschenken biedt verschillende voordelen. Niet alleen zorgt het voor hoge waardering vanuit de ontvanger maar het geeft ook een opvallende boost voor je bedrijf. Op deze manier geef je niet alleen je relaties, maar ook de planeet een geschenk.

Duurzame relatiegeschenken

Hopelijk behoort het plasticprobleem binnenkort tot het verleden. Er zijn inmiddels verschillende relatiegeschenken, gemaakt van duurzame materialen, op de markt. Denk bijvoorbeeld aan biologisch katoen, bamboe, RPET en tarwestro. Al deze materialen zijn geschikt om duurzame artikelen uit te vervaardigen. Denk bijvoorbeeld aan een biologisch afbreekbare pen, jute tas, RPET paraplu of een herbruikbaar notitieboekje.

Ook worden er veel artikelen die op zonne-energie werken verkocht. We gaan richting de lente, dus een zonnebril is een uitstekend geschenk. Kies voor zonnebrillen met logo gemaakt van tarwestro en bamboe. Wil je jouw collega’s en klanten verrassen met een milieuvriendelijk en opvallend relatiegeschenk? Dan kan je ECO pennen laten bedrukken met een opvallende tekst.

De inzet van duurzame geschenken

Hoewel het schenken van relatiegeschenken een onderdeel van veel bedrijven is, is het belangrijk om duurzame opties te overwegen. Niet alleen helpen duurzame relatiegeschenken het milieu te beschermen, maar ze bieden ook klanten, zakelijke partners en collega’s een waardevolle herinnering aan hun relatie met jouw bedrijf.

Duurzame relatiegeschenken zijn een geweldige manier om je bedrijf te presenteren als een milieubewuste organisatie waar de klant centraal staat. Ze laten zien dat je een stap verder gaat dan het geven van een standaard geschenk. Door te investeren in duurzame relatiegeschenken laat je zien dat je klanten belangrijk voor je zijn.

Plaats een reactie