Aardappelspinazieschotel met kaasnotenkorstje

Aardappelspinazieschotel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 375 g vastkokende aardappels
  • 500 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 100 g jong belegen kaas
  • 50 g belegen kaas aan plakken
  • 25 g pijnboompitten

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Vezelrijk dieet

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de geschilde aardappelen inplakjes. Kook de aardappel plakjes in ruim kokend water met zout 3 minuten. Wasde spinazie grondig in ruim koud water, verwijder harde, dikke stelen en laat despinazie goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een wok. Voeg despinazie telkens in delen toe en bak dit 3 minuten al omscheppend op een hoogvuur. Pel de ui en hak deze fijn. Voeg fijngehakte ui, peper, zout, nootmuskaaten Italiaanse kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Neem de wok van de warmtebronen laat het enigszins afkoelen. Klop het ei los met de melk. Schep de in blokjesgesneden jong belegen kaas en het eimengsel door de spinazie. Vet de ovenschaalin met de rest van de olijfolie. Leg de helft van de aardappel plakjes op debodem. Schep het spinazie mengsel erop en vervolgens de rest van de aardappelplakjes. Dek het af met de plakken belegen kaas. Bestrooi het met de grofgehakte pijnboompitten. Zet het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatie met vlees: neem in plaats van de jong belegen kaas 100 gram gekookteham in blokjes.

Dit is 250 gram groenten per portie, 125 % van de A.D.H.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie