Aardappeltaartjes gevuld met groenten

broccoli.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 60 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 25 g margarine
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 300 g gemengde groenten, zoals broccoli, wortel, sperziebonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels slagroom
  • maizena
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Natriumbeperkt dieet, Vezel

Warm de oven voor op 200 graden. 

Schil de aardappelen. Kook deze in +/- 20 minuten in een laagje kokend watergaar. Giet ze af en pureer deze. Laat de gepureerde aardappelen even afkoelen.
Scheid 1 ei in dooier en eiwit. Klop de dooier los. Deze eierdooier met 20 grammargarine en de geraspte kaas worden toegevoegd aan de gepureerde aardappelen.Dit moet door elkaar heen worden gemengd tot een deeg.
Vet de taartvormpjes in met de overige margarine. Druk het aardappeldeeg in detaartvormpjes. Klop het andere ei los en bestrijk de aardappeldeeg met ditlosgeklopte ei.
Bak de bakjes +/- 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Maak de gemengde groenten schoon en snij deze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok. Roerbak hierin de groenten in +/- 8minuten. Roer de slagroom erdoor. Laat dit even binden. Mocht het nog nietvoldoende binden kan er gebruik gemaakt worden van maizena, door hier een beetjevan doorheen te strooien. Breng de groenten op smaak met peper en zout .
Schep het groentemengsel in de aardappelbakjes. Serveer direct.

Hoofdingrediënten

Reageren

6 gedachten over “Aardappeltaartjes gevuld met groenten”

  1. I am not positive where you are getting your info, but great topic. I must spend some time finding out much more or figuring out more. Thank you for great information I was searching for this info for my mission.

Plaats een reactie