Bietensoep

bietensoep.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 45 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 125 g rauwe rode bieten
  • 4 dl groentebouillon of runderbouillon
  • 2 worteltjes of een stuk winterwortel
  • 1 sjalot
  • 1/2 kleine appel
  • 1/2 dl rode port of rode wijn
  • 2 eetlepels zure room
  • sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Schil de bieten en rasp ze grof. Pel de sjalot en hak deze fijn. Schil deappel, verwijder het klokhuis en snij hem in stukjes. Rasp de wortel grof. Brengde bouillon met de groenten en appel aan de kook en laat de soep circa 20 – 35minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de port toe enwarm de soep nog even door. Serveren met een eetlepel zure room en garneren metbieslook.

Dit gerecht bevat ca. 90g groenten per persoon.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie