Bonte champignonpaprikachutney op toast

champignon.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g champignons uit blik of 150 g verse champignons
  • 1/2 rode paprika en 1/2 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels water
  • 50 g witte kandijsuiker
  • mespunt zout
  • versgemalen gekleurde peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 blaadjes basilicum
  • 2 sneetjes casinobrood
  • champignonborsteltje of keukenpapier

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 graden.Veeg de champignons schoon met eenchampignonborsteltje of een stukje keukenpapier. Snij de champignons klein. Wasde paprika’s, verwijder de zaadjes en snij de paprika’s klein. Was de tomaat ensnij ze klein. Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Breng de azijn metwater, kandijsuiker, zout en versgemalen peper in een ruime steelpan aan dekook. Voeg de gesneden groenten toe, pers er 1 teentje knoflook boven uit enlaat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes, afgedekt gaar koken. Doe intussende olijfolie in een kommetje. Pers er de rest van de knoflook boven uit. Was debasilicumblaadjes en hak ze fijn. Klop de basilicum door de olijfolie en brengde olie op smaak met zout en peper. Snij de korstjes van het brood. Bestrijk desneetjes brood met de smaakvolle olie en bak ze in ca. 7 minuten op een roosterin de voorverwarmde oven lichtbruin en krokant. Snij dit toastbrood diagonaaldoor. Doe de chutney over in een mooie pot en serveer de chutney bij hettoastbrood.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie