Bonte champignonpaprikachutney op toast

champignon.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g champignons uit blik of 150 g verse champignons
  • 1/2 rode paprika en 1/2 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels water
  • 50 g witte kandijsuiker
  • mespunt zout
  • versgemalen gekleurde peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 blaadjes basilicum
  • 2 sneetjes casinobrood
  • champignonborsteltje of keukenpapier

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 graden.Veeg de champignons schoon met eenchampignonborsteltje of een stukje keukenpapier. Snij de champignons klein. Wasde paprika’s, verwijder de zaadjes en snij de paprika’s klein. Was de tomaat ensnij ze klein. Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Breng de azijn metwater, kandijsuiker, zout en versgemalen peper in een ruime steelpan aan dekook. Voeg de gesneden groenten toe, pers er 1 teentje knoflook boven uit enlaat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes, afgedekt gaar koken. Doe intussende olijfolie in een kommetje. Pers er de rest van de knoflook boven uit. Was debasilicumblaadjes en hak ze fijn. Klop de basilicum door de olijfolie en brengde olie op smaak met zout en peper. Snij de korstjes van het brood. Bestrijk desneetjes brood met de smaakvolle olie en bak ze in ca. 7 minuten op een roosterin de voorverwarmde oven lichtbruin en krokant. Snij dit toastbrood diagonaaldoor. Doe de chutney over in een mooie pot en serveer de chutney bij hettoastbrood.

Hoofdingrediënten

Reageren

11 gedachten over “Bonte champignonpaprikachutney op toast”

  1. It’s in reality a great and helpful piece of info. I’m happy that you just shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  2. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch! “Too much sanity may be madness. And maddest of all, to see life as it is and not as it should be” by Miguel de Cervantes.

  3. Please leet mme know iif you’re lookijng for a aauthor
    foor yopur site. Youu have somme really gresat powts and I think I would be a ood asset.

    If you eveer want tto tqke soke of tthe load off, I’d absolutely lobe
    tto write somee material foor your blpog inn exchanbge forr a lik back
    to mine. Please send mme an emmail if interested.
    Thanks!

Plaats een reactie