Bonte paprikasalade

paprika.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 60 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 sjalotje
  • groene paprika
  • rode paprika
  • gele paprika
  • witte paprika
  • paarse paprika

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrijdieet

Roer in een saladeschaal een sausje van de azijn, mosterd, honing, tijm,zout, peper en olie. Knip de peterselie erboven fijn. Pel en snipper hetsjalotje heel fijn. Snij de paprika’s in dunne reepjes. Schep ze met hetgesnipperde sjalotje door de saus. Laat de salade ongeveer 1 uur intrekken. 

Per persoon ongeveer 150 g groenten

Heb je geen witte en paarse paprika? Neem dan 1 hele rode en 1 hele gele paprika. Smaakt goed bij een zomerse barbecue.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie