Broccoli met kruidenkorstje

broccoli.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 250 g kleine broccoliroosjes
  • 75 g bloem
  • 1/2 dl citroenbier
  • 1/2 ei
  • 1 theelepel olie
  • 2 1/2 – 3 eetlepels fijngehakte verse kruiden, zoals dragon, tijm, peterselie en selderij

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Eiwitbeperkt dieet

Was de broccoliroosjes en laat ze goed uitlekken. Zeef de bloem met wat zoutboven een kom, voeg het bier toe en roer dit tot een glad beslag. Voeggeleidelijk het ei en een eetlepel olie toe en roer de kruiden erdoor. Verhit defrituurolie tot ca. 180 graden. Wentel de broccoliroosjes door het beslag enfrituur ze met enkele stuks tegelijk in 3 – 4 minuten goudbruin en krokant. Keerze tijdens het bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet.

Per persoon ongeveer 125 gram groenten

Ook lekker in plaats van vlees.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie