Eigenschappen
Bereidingstijd: 35 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 venkelknollen
- 3 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 7 deciliter groente- of kippenbouillon
- 5 muntblaadjes
- 4 eetlepels crème fraîche
- 4 smalle plakken rauwe ham
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak hierin de sjalot en knoflook +/- 5 minuten op zachtvuur. Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij enbreng de soep aan de kook. Laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken. Voegna 10 minuten de muntblaadjes toe. Pureer de soep en verdeel hem over 4 kopjes.Klop de crème fraîche met de gezouten boter tot een schuimige mousse. Lepel demousse over de soep (als een echte cappuccino) en bestrooi de mousse metfijngesneden venkelgroen. Bak de ham krokant in een droge koekenpan en serveerde reepjes bij de soep.