Champignons met erwtjes uit de wok

champignonsmeterwtjesuitdewok.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 200 g champignons
  • 150 g doperwten
  • 1 ui
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • evt. zout

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snij hem klein. Maak de champignons schoon, indien zeuit blik of pot komen, laat ze eerst even uitlekken in een vergiet. Snij dechampignons dan in plakjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten en desteelaanzet. Snij ze in reepjes. Verwarm de olie in de wok of hapjespan en bakde ui. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en roerbakdeze enkele minuten mee. Voeg de doperwtjes, de paprika en de oregano toe enroerbak de groenten circa 8 minuten. Voeg eventueel zout en peper toe.

Dit gerecht bevat ca. 200g groenten per persoon.

 

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energiebeperkt dieet,

Dieet variatietip: Voeg voor eiwit- of energieverrijkingkaas aan het gerecht toe of serveer met een kaassausje of gebonden champignonsausje. Het gerecht is ook geschikt voor natriumbeperking, als je er geen zoutaan toevoegt.  Voor de smaak kun je wat extra kruiden toevoegen, zoalsbasilicum.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie