Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g champignons
- 150 g doperwten
- 1 ui
- 1/2 gele paprika
- 1/2 rode paprika
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel oregano
- evt. zout
Bereidingswijze
Maak de ui schoon en snij hem klein. Maak de champignons schoon, indien zeuit blik of pot komen, laat ze eerst even uitlekken in een vergiet. Snij dechampignons dan in plakjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten en desteelaanzet. Snij ze in reepjes. Verwarm de olie in de wok of hapjespan en bakde ui. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en roerbakdeze enkele minuten mee. Voeg de doperwtjes, de paprika en de oregano toe enroerbak de groenten circa 8 minuten. Voeg eventueel zout en peper toe.
Dit gerecht bevat ca. 200g groenten per persoon.
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energiebeperkt dieet,
Dieet variatietip: Voeg voor eiwit- of energieverrijkingkaas aan het gerecht toe of serveer met een kaassausje of gebonden champignonsausje. Het gerecht is ook geschikt voor natriumbeperking, als je er geen zoutaan toevoegt. Voor de smaak kun je wat extra kruiden toevoegen, zoalsbasilicum.