Chinese kool met satésaus

chinesekool-2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 kleine Chinese kool
  • 3 eetlepels geconcentreerde kant-en-klare satésaus
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel limoensap of citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek

Bereidingswijze

Snij de schoongemaakte kool in smalle reepjes. Doe de kool met aanhangendwater in een magnetronbestendige, ondiepe, vrij ruime schaal. Zet de schaal(afgedekt) in de magnetron, tot de kool bijtgaar is, 4 – 7 minuten, ca. 750Watt. Laat de groente afgedekt even nagaren. Doe de geconcentreerde satésaus ineen maatkan met een inhoud van 1 liter. Voeg iets minder water toe dan op degebruiksaanwijzing staat aangegeven en voeg het limoen- of citroensap toe. Zetde maatkan in de magnetron (onafgedekt), 2 – 3 minuten, ca. 750 Watt. Roertussentijds door. Voeg de ketjap manis en de sambal toe, roer door en zet demaatkan nog even terug tot de saus heet en dik egaal gebonden is. Schenk desatésaus door de Chinese kool.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

 

Allergie informatie: pinda, mogelijk lactose (satésaus)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energiebeperkt dieet

Dieet variatietip: Roer voor energieverrijking eeneetlepeltje olijfolie of slaolie door de saus heen.

Lekker met rijst en een karbonade, hamlapjes of kip.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie