Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Nagerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 125 g cranberries
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 sinaasappel
- 1/2 dl sinaasappelsap
Bereidingswijze
Was de cranberries in een zeef. Schil de sinaasappel zo dik dat ook devliesjes rond de partjes mee worden geschild. Snij de partjes tussen de vliesjesuit en snij ze in stukjes. Breng in en pan het sinaasappelsap met debasterdsuiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de cranberriesen sinaasappelstukjes toe en laat ze in een gesloten pan ca. 5 minuten koken totde cranberries zacht zijn. Laat de compote afkoelen en doe hem over in 2 coupesof schaaltjes.
Per persoon ongeveer 100 g gram fruit
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet
Lekker met half stijfgeslagen room.