Eikenbladsalade met sinaasappel en fricandeau

eikenbladsalademetsinaasappelenfricandeau.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 krop eikenbladsla
  • 2 sinaasappelen
  • 1 plak fricandeau van ca. 75 g
  • 25 g cashewnoten
  • 1 eetlepel olie
  • mespuntje mosterd
  • mespuntje suiker
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Was de sla en droog deze in de slacentrifuge. Scheur de sla in stukken enverdeel deze over 2 bordjes. Snij de fricandeau in kleine blokjes. Schil desinaasappelen dik, boven een kommetje. Haal met een scherp mesje de partjestussen de vliezen uit. Bewaar het opgevangen sap. Verdeel de blokjes fricandeau,de cashewnoten en de partjes sinaasappelen over de sla. Roer door het opgevangensinaasappelsap, mosterd, olie, suiker, zout en peper. Sprenkel de dressing overde sla.

Per persoon ongeveer 75 g groenten en 50 g fruit

 

Allergie informatie: noten (cashewnoten), mosterd

Geschikt voor: glutenvrij dieet, energiebeperkt dieet,eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Cashewnoten kun je bijvoorbeeld doorwalnoten of pecannoten vervangen. Mosterd kun je vervangen door een extralepeltje azijn of mierikswortel. Ben je vegetariër? Neem dan kaas in plaats vanfricandeau. Voor vezelverrijking kun je er croutons van bruine brood aantoevoegen. Volg je een natriumbeperkt dieet? Voeg dan geen extra zout bij enkies eventueel voor natrium arme mosterd.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie