Gepocheerde tongschar met gebakken ui en cantharellen

cantharellen.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g tongscharfilets
  • zout
  • 2 eetlepels witte wijn of water
  • 40g boter of margarine
  • 150g cantharellen of oesterzwammen of grotchampignons
  • 1 ui
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 C.

Bestrooi de visfilets met een beetje zout en leg ze in een ingevetteovenschaal. Schenk de wijn erin en dek de schotel af met aluminiumfolie. Laat devis in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar worden.In de magnetron kanook: 3 minuten op 600W en 5 minuten nagaren. Maak intussen de cantharellenschoon en snipper de gepelde ui. Verhit in een koekepan de helft van de boter enbak hierin de paddestoelen al omscheppend in ca. 5 minuten gaar. Verhit de restvan de boter in een andere pan en fruit hierin de ui tot die bijna glazig is.Pas dan – niet eerder – de ui bij de cantharellen voegen, 1 eetlepel peterselieerbij en alles nog 1 minuut al omscheppend bakken. Serveren met gebakkenkrieltjes en een salade.

Bevat per persoon: 1227/305 kJoules/kcal., 29 g eiwit, 18 g vet, 4 gkoolhydraten.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie