Gesmoorde Chinese kool met ham en ketjap

chinesekool-2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 Chinese kool
  • 1 kleine ui
  • 2 plakjes ham
  • boter of margarine
  • 1 eetlepel ketjap

Bereidingswijze

Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet

Verwijder lelijke bladeren van de kool en snij hem in repen. Was de koolrepenen laat ze goed uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de ui. Snij de ham inreepjes. Verhit de boter of margarine in een braadpan en fruit de ui. Bak de hameven mee. Schep de Chinese kool erdoor en laat deze in gesloten pan in ongeveer10 minuten gaar worden. Schep de kool af en toe om. Roer op het laatst de ketjaperdoor. Vervang voor een vegetarische variatie de ham door cashewnoten en voegdeze vlak voor het serveren toe.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

Lekker met een tartaartje en mihoen

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Gesmoorde Chinese kool met ham en ketjap”

Plaats een reactie