Gesmoorde groene paprika

groene-paprika.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 55 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 gram middelgrote aardappelen
  • 2 groene paprika’s
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 takjes basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • vers gemalen zeezout en zwarte peper
  • 2 (150 gr per stuk) haasbiefstuk
  • 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze

Boen de aardappels, kook ze in weinig water 12 minuten voor en giet ze af.Snijd de wat afgekoelde aardappels in vieren. Halveer de paprika’s, verwijdersteel en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in smalle halve ringen. Verhit de grill(oven, tafel) of barbecue voor. Snijd de ui in dunne schijven en duw de ringenlos. Hak 1 teen knoflook fijn, halveer de tweede. Boen de citroen schoon en rasp1 theelepel schil af. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
Roer een marinade van 1 eetlepel (groene) olijfolie, sherryazijn, citroenrasp,fijngehakte knoflook en basilicum. Schep de biefstukken hiermee om. Verhit 2eetlepels olie in een wok of kleine braadpan. Bak hierin, onder af en toeomscheppen, de aardappels goudbruin en gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten dehalve knoflooktenen toe. Stroop op het laatst de rozemarijnnaaldjes boven de panaf. Breng de aardappels op smaak met wat zout. Verhit 2 eetlepels olie in eentweede wok of kleine braadpan. Schep de paprika en uiringen hierin en bak zeheel zachtjes in 15-20 minuten helemaal gaar en een beetje gekarameliseerd.Rooster de gemarineerde biefstukken in 3-5 minuten (afhankelijk van de dikte,reken op 1 minuut per 1/2 cm dikte) aan beide kanten mooi bruin en nog rozé vanbinnen. Breng ze pas aan tafel op smaak met zout en peper. Serveer debiefstukken met gesmoorde paprika en gebakken aardappels.

Hoofdingrediënten

Reageren

11 gedachten over “Gesmoorde groene paprika”

  1. It’s appropriate time to make some plans for the longer term and it’s time to be happy. I’ve learn this post and if I may I wish to suggest you few attention-grabbing things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles regarding this article. I want to learn more issues approximately it!

  2. Hello, Neat post. There’s a problem along with your website in internet explorer, would check thisK IE still is the market leader and a large part of other people will pass over your magnificent writing because of this problem.

  3. Thanks for every other excellent post. Where else may anyone get that kind of info in such an ideal means of writing? I have a presentation subsequent week, and I am at the look for such information.

  4. What i don’t realize is in truth how you are no longer actually a lot more smartly-favored than you may be now. You are very intelligent. You realize therefore significantly in relation to this topic, made me personally believe it from a lot of numerous angles. Its like men and women are not fascinated except it’s something to do with Woman gaga! Your own stuffs excellent. All the time maintain it up!

  5. Hi would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

  6. hello!,I love your writing so a lot! share we keep in touch more about your post on AOL? I need an expert on this house to unravel my problem. May be that is you! Having a look ahead to see you.

Plaats een reactie