Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Stomen
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 struik paksoi
- 1 rood pepertje
- 1 – 2 limoenen
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel bruine suiker
- 4 eetlepels Thaise vissaus
- 3 eetlepels fijngeknipte koriander
- 3 eetlepels fijngeknipte munt
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.
Snij de schoongemaakte paksoi in reepjes, houd blad en stelen apart. Doe destukjes steel in een stoommand. Breng een grote pan met ruim water aan de kooken stoom de stelen ca. 4 minuten. Voeg het blad toe en stoom de paksoi in ca. 3minuten verder gaar. Hak het pepertje (met of zonder zaadjes) fijn. Boen 1limoen schoon en rasp de schil af op een fijne rasp. Pers de limoen(en) uit toter 4 eetlepels sap zijn. Pers de knoflook erboven uit. Meng de peperstukjes,citroenrasp, suiker, vissaus, koriander en munt erdoor. Doe de paksoi in eenschaal. Meng de dressing door de paksoi en serveer meteen.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Lekker met noedels en roergebakken vlees of quorn.