Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Stomen
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 niet te grote preien
- 1 grote tomaat
- 3 gedroogde tomaten in olie
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- zout of zeezout
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Was de preien, snij ze in stukken van ca. 5 cm en snij die weer in lange,dunne reepjes. Snij de gedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Halveerde tomaat en rasp deze tot moes op een rasp, gooi de schillen weg. Doe depreireepjes in een stoommand en strooi er wat zout over. Breng een grote pan metruim water aan de kook en stoom de prei in ca. 7 minuten gaar. Verhit intussende olie en pers de gepelde knoflook erboven uit. Fruit de knoflook even mee envoeg de geraspte tomaat toe. Laat de tomaat op halfhoog vuur iets indikken enroer 2/3 deel van de gedroogde tomaat en de olijven toe. Breng de coulis opsmaak met zout en peper en verdeel hem over vier borden. Schep de prei op decoulis en verdeel de rest van de gedroogde tomaatstukjes erover. Serveer meteen.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Lekker met polenta of aardappels en (lams)gehaktballetjes.