Gestoomde provencaalse spinazie

provencaalsespinazie.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Stomen

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 700 g spinazie
  • zout of zeezout
  • 60 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ca. 1 eetlepel sinaasappelbloesem-water of Cointreau
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.

Hak de gewassen, uitgelekte spinazie fijn en meng er ca. 1/2 theelepel zoutdoor. Laat de spinazie in een vergiet verder uitlekken, wring de spinazie af entoe uit om het volume te laten slinken. Duw de spinazie aan in een stoommand,breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de spinazie in ca. 6minuten gaar. Schep af en toe om. Rooster intussen de pijnboompitten in eendroge koekenpan goudbruin. Meng pijnboompitten, olie en sinaasappelbloesemwaterdoor de gare spinazie en maal er peper over. Serveer meteen.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Lekker met rijst of couscous en gegrilde kip.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie