Gevulde knapperige lenteui

gevuldeknapperigelenteui.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 6 dunne lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 100 g zachte verse geitenkaas
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • paneermeel
  • olie voor frituren

Bereidingswijze

Snij de worteltjes van de lente-ui, maar laat de wortelbasis intact. Snij delente-ui vanaf de aanzet in de lengte ca. 8 cm in. Splits 1 ei. Roer de dooierdoor de geitenkaas en laat dit in de koelkast ca. 20 minuten opstijven. Klop eensausje van de zure room, yoghurtmayonaise en peterselie. Pers er de knoflookboven uit. Vorm 6 porties van de geitenkaas en kneed dit in de opengespletenlente-ui. Klop het andere ei los. Wentel de lente-ui met geitenkaas eerst doorhet ei, dan door het paneermeel, nog een keer door het ei en nog een keer doorhet paneermeel. Verhit een flinke laag olie in een wok en frituur de lente-ui inca. 2½ minuut rondom bruin en gaar. Doe hierbij het groene gedeelte van delente-ui niet in de olie, maar hou dit vast om de lente-ui te kunnen draaien.Laat de uitjes ca. 5 minuten afkoelen. Doe de lente-ui op borden. Knip hetgroen, dat niet op het bord past eraf en serveer het knoflooksausje als diperbij.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie