Gevulde paprika met kerrierijst

paprika_recept_overige1.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 60 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 35 g boter of margarine
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g gekookte rijst
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 100 g gehakte noten
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet.

Warm de oven voor op 200 C. Snij de paprika’s overlangs doormidden, verwijderde zaadjes en de zaadlijsten. Kook de helften +/- 5 minuten in ruim water. Pelen snipper de ui fijn. Verhit in een koekenpan +/- 20 g boter of margarine enbak de ui met de kerriepoeder. Pers het teentje knoflook erboven uit. Bak degekookte rijst +/- 3 minuten mee. Schep de rozijnen en gehakte noten erdoor. Vulde paprikahelften hoog op met dit mengsel en zet ze in een ovenschotel. Bestrooize met geraspte kaas en paneermeel. Leg hier en daar een klontje boter ofmargarine. Bak de paprika’s in de oven in +/- 30 minuten bruin en gaar.

Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Gevulde paprika met kerrierijst”

  1. Normally I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice article.

Plaats een reactie