Gevulde paprika’s in tomatensaus

paprika.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 75 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 kleine uien
  • 2 rode paprika’s
  • 150 g rundergehakt
  • 3 augurken
  • 1/2 theelepel djinten
  • 250 g gezeefde tomaten
  • 1/2 dl rode wijn
  • 50 g schone knolselderij
  • 50 g wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • kaneel
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

Dieet: Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet.

Warm de oven voor op 200 C.

Pel en snipper één ui. Snij de wortel en knolselderij in blokjes. Verhit deolijfolie in een braadpan en bak de ui glazig. Voeg de wortel en knolselderijtoe. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de paprikapoeder toe. Bak degroenten ongeveer 4 minuten mee. Blus af met de wijn. Voeg de gezeefde tomaten,laurierblad, oregano en een snufje kaneel toe. Laat de saus met het deksel op depan ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Pel en snipper intussen de andere ui.Hak de augurken fijn. Maak de gehakt aan met djinten, zout en peper. Meng de uien augurk erdoor. Snij het kapje van de bovenkant van de paprika’s. Verwijder dezaadlijsten, maar hou de paprika’s heel. Vul de paprika’s met het gehaktmengselen zet het kapje erop. Vet een ovenschaal in. Breng de tomatensaus op smaak metzout en peper. Verwijder het laurierblad. Giet de tomatensaus in de ovenschaalen zet de paprika’s erin. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie.Bak de paprika’s gaar in de oven ca. 45 minuten.

Per persoon ongeveer 250 g groenten

Lekker met rijst en een groene salade.

Hoofdingrediënten

Reageren

12 gedachten over “Gevulde paprika’s in tomatensaus”

  1. I am now not positive where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time finding out much more or figuring out more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

  2. I¦ll immediately take hold of your rss as I can’t find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please let me recognise in order that I could subscribe. Thanks.

  3. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

  4. Good day! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

  5. Hi there, jst became aware oof yojr blog throiugh
    Google, and found thqt it’s trjly informative.

    I’m gonna watch outt forr brussels. I’ll bbe grateful iif you continue this inn future.
    Maany people will bee benefited ffom yokur writing. Cheers!

Plaats een reactie