Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 witte ui
- 1 gele ui
- 2 lente-uitjes
- 1 eiwit
- 2 1/2 dl ijswater
- 125 g bloem en wat extra
- zout
- peper
- olie voor frituren
- 2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
- 2 eetlepels sherry
- 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
- 2 theelepels sesamolie
Bereidingswijze
Pel de uien. Snij de witte ui in schijven van 1 cm dik en haal de ringen los.Snij de gele ui in kwarten en haal de rokken los. Snij van de lente-ui dewortelaanzet en de groene delen eraf. Haal de bladeren lente-ui heel voorzichtigéén voor één als lange linten los. Leg nu een grove knoop in de lange lintenlente-ui. Klop in een kom eerst het eiwit los met het water. Strooi de bloemerbij en roer het met een vork door (het wordt een wat klonterig beslag). Brengop smaak met zout en peper. Verhit een laag olie in een wok. Doe een laagjebloem in een bord. Haal telkens wat ui eerst door de bloem, dan door het beslagen frituur het in de hete olie rondom in ca. 3 minuten goudbruin. Neem ze uit dewok en laat uitlekken op keukenpapier. Doe intussen in een kommetje de sojasaus,sherry en suiker. Klop er de sesamolie door en geef deze sesamdip er bij.
Je kunt dunne lente-ui ook in stukken van ca. 3 cm lengte met het beslag frituren.