Eigenschappen
Bereidingstijd: 45 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g kabeljauwfilet
- zout
- peper
- 2 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 100 g peultjes
- 100 g wortel
- 2 tomaten
- 2 dl droge witte wijn
- 1 visbouillontablet of kruidenbouillontablet
Bereidingswijze
Dieet: Lactose vrij, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet
Verwarm de oven voor op 200 C (stand 4). Bestrooi de kabeljauwfilet met zouten peper. Snij de bosuitjes in ringetjes. Maak de paprika schoon en snij deze inreepjes. Snij de puntjes van de peultjes. Maak de wortel schoon en snij hem indunne plakjes. Snij de tomaten in partjes. Doe de groenten in een ingevetteovenschaal. Leg de vis erop. Los het visbouillontablet op in een kopje met eenpaar lepels kokend water. Vermeng dit mengsel met de witte wijn. Giet hetwijnbouillonmengsel over de vis. Dek de schotel af met een deksel en laat de visin de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. Haal na 15 minuten het deksel vande schotel.
Per persoon ongeveer 225 g groenten
Heerlijk met pommes parisiennes.