Kikkererwtensoep met paprika en snijbonen

paprika_CFT.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 kleine rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 15 gram verse koriander
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 1 blik kikkererwten
  • 150 gram gesneden snijbonen
  • 75 gram blokjes feta
  • 1/2 Turks brood
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het ruchtvlees.Snijd de prei in dunne ringen. Pluk het korianderblad af. Verhit in een braadpanof soeppan de olie. Fruit hierin de paprikasnippers en preiringen. Knijp deknoflooktenen boven de pan uit. Strooi het korianderzaad en komijnzaad erover.Bak de groenten zachtjes 5 minuten. Pureer de kikkererwten in het vocht tot eendunne puree. Roer deze bij de roergebakken groente in de wok. Voeg zoveel watertoe, dat een mooie gebonden soep ontstaat. Breng de soep aan de kook. Voeg desnijbonen toe. Dek de pan af en kook de soep zachtjes 12 – 15 minuten door. Roerop het laatst de blokjes feta en het koriandergroen door de soep. Serveer desoep met repen Turks brood (en partjes citroen).

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie