Koolraapstamppot met rauwe andijvie

koolraapstamppotmetrauweandijvie.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 350 g aardappelen
  • 350 g in blokjes gesneden koolraap
  • 200 g gesneden andijvie
  • 75 g magere gerookte spekblokjes
  • ca. 75 g champignons
  • 1 kleine ui
  • ca. 1/2 dl melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • eventueel mosterd

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken enschil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen samen met dekoolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laatde blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snij dechampignons in plakjes. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met despekblokjes mee. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roerde melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en hetspekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaaten eventueel mosterd.

Per persoon ongeveer 250 g groenten

Allergie informatie: bevat lactose, mosterd is optioneel

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet, energiebeperkt dieet, eiwitverrijktdieet

Dieet variatietip: Bij lactose intolerantie kun je melkvervangen door soja melk of lactose-vrije melk; strenge vegetariërs vervangenmelk door soja melk. Dit gerecht is geschikt voor natriumbeperking, mits je nietmeer dan 1g zout toevoegt. Vervang de gerookte spekblokjes door bijvoorbeeldzelf gekookte kipfilet (zonder zout) voor extra beperking. Neem voor energieverrijking volle melk of room en gewone spekblokjes.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Koolraapstamppot met rauwe andijvie”

Plaats een reactie