Lamsoren met gegrilde zalm

lamsoren.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g jonge lamsoren
  • 2 moten zalmfilet
  • ca. 125-150 g olijfolie
  • zout
  • peper
  • verse dille of een paar blaadjes achtergehouden lamsoren

Bereidingswijze

Dieet: Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet, Lactosevrij dieet.

Verwarm de grill voor. Verwijder de harde steeltjes en was de lamsoren snelin een zeef onder koud stromend water. Laat de groente uitlekken. Bestrijk dezalm met olijfolie. Kook de lamsoren met aanhangend water in 7 – 10 minutenbeetgaar (hoe jonger de groente, hoe korter de kooktijd). Grill de moten vis totze rose zijn van binnen (6 – 9 minuten). Giet de lamsoren af en laat ze in eenvergiet of zeef uitlekken. Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak. Leg opelk bord een deel van de goed uitgelekte lamsoren. Leg de zalm er bovenop engarneer met een takje dille of een paar blaadjes achtergehouden lamsoren.

Variatie: serveer er een saus bij van crème fraîche, zout, peper, theelepelmosterd en fijngeknipte dille.

Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.

Lekker met gekookte aardappelen, bestrooid met fijngeknipte dille of bieslook.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie