Mangodadelchutney

mango_b_k_00d_f00069.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 45 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 mango’s
  • ca. 250 ml chilisaus
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 150 g verse dadels
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels kaneel
  • sambal oelek
  • kruidnagelpoeder
  • zout

Bereidingswijze

Schil de mango’s en snij het vruchtvlees van de pit af. Snij het vruchtvleesin stukken. Verwijder de pitten uit de dadels. Snij de dadels in stukjes. Doehet volgende in een pan: de helft van de mango, dadels, citroensap, chilisaus,iets sambal, snufje kruidnagelpoeder, kaneel, basterdsuiker en 1,5 dl water.Breng alles al roerende aan de kook. Laat het mengsel met een deksel op de pan30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe. Was intussen potjes en dekselsgoed schoon met heet sodawater. Spoel de potjes met heet water goed na. Laat depotjes omgekeerd op een schone doek uitlekken. Roer na 30 minuten de anderehelft van de mango door de chutney. Maak de chutney op smaak met zout en suiker.Vul de potjes tot aan de rand met warme chutney. Sluit de potjes af met eendeksel en laat ze omgekeerd afkoelen. Bewaar de potjes op een zeer koele plaatsof in de koelkast.

Houdbaarheid ca. 3 maanden. Na opening in de koelkast bewaren.

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energieverrijkt dieet, energiebeperkt dieet

Hoofdingrediënten

Reageren

13 gedachten over “Mangodadelchutney”

  1. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and net and this is really annoying. A good site with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

  2. of course like your website however you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome to tell the reality nevertheless I’ll certainly come again again.

  3. Thank you for sharing superb informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect web-site.

  4. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

  5. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  6. hello!,I really like your writing very a lot! proportion we communicate more about your post on AOL? I need an expert on this space to resolve my problem. May be that’s you! Having a look forward to peer you.

Plaats een reactie