Met paddenstoelen gemarineerde tonijn

kastanjechampignons.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 420 gram tonijnfilet (6 stuks van 70 gram elk)
  • 18 oesterzwammen
  • 12 kastanjechampignons
  • 24 witte champignons
  • klontje boter
  • 3 dl rode wijn
  • scheutje wijnazijn
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 3 dl gevolgeltefond
  • 1 sjalot
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • peper & zout
  • paar takjes kervel
  • 6 plukjes shiso purper

Bereidingswijze

Plet de tonijnfilet tussen vershoudfolie en zet de vis koud weg. Maak allepaddenstoelen schoon, verwijder de harde steeltjes. Rook de oesterzwammen in eenrooktrommeltje. Snijd de kastanjechampignons in kleine blokjes en bak ze aan ineen klontje boter in een koekenpan. Snijd de champignons in plakjes en stoofdeze (apart) in de rode wijn met wijnazijn en suiker.

Laat de gevogeltefond met de afsnijdsels van de paddenstoelen inkoken tot 2dl. Pel de sjalot, snipper deze fijn en voeg de sjalot toe aan de fond met de inblokjes gesneden 75 gram kastanjechampignons. Laat alles vijf minuten zachtjesdoorkoken en vervolgens afkoelen tot lauwwarm. Voeg de mosterd, het citroensapen de olijfolie toe en klop het mengsel met de staafmixer tot een gladde massa.Breng op smaak met zout en peper.

Marineer de tonijnfilet in de champignondressing.

Verdeel de gemarineerde tonijnfilet over de borden en garneer met de gerookteoesterzwammen, de gebakken kastanjechampignons, de gestoofde witte champignons,een takje kervel en een plukje shiso purper.

Hoofdingrediënten

Reageren

21 gedachten over “Met paddenstoelen gemarineerde tonijn”

  1. fantastic put up, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector don’t realize this. You should continue your writing. I am confident, you’ve a great readers’ base already!

  2. I’m impressed, I must say. Actually not often do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me tell you, you’ve gotten hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the issue is something that not enough persons are talking intelligently about. I’m very joyful that I stumbled across this in my search for something regarding this.

  3. I precisely desired to thank you very much again. I do not know the things I could possibly have undertaken in the absence of the actual secrets shared by you regarding my field. This was the troublesome difficulty for me, nevertheless being able to see a specialized mode you handled that took me to weep with fulfillment. I am just grateful for this service and hope you know what a great job you are putting in training the mediocre ones with the aid of your website. I am sure you haven’t come across all of us.

  4. Hey, you used to write excellent, but the last few posts have been kinda boring?K I miss your great writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

  5. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

Plaats een reactie