Paksoi met rijst en gehakt

knapperigepaksoistengels.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 400 g paksoi
  • 150 g gehakt
  • 50 g cashewnoten
  • 1 eetlepel olie of Thaise roerbakolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 – 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was depaksoi en snij de groente in reepjes. Pel de knoflook en hak deze fijn. Verhitde olie in een wok. Bak de knoflook even in de olie en voeg het gehakt toe. Bakhet gehakt rul. Bak de paksoi al omscheppend mee tot de groente is geslonken.Schep de ketjap, de cashewnoten en de rijst door het groentemengsel. Voegeventueel naar smaak zout toe. De rijst kun je ook apart serveren.

Vegetarische variatie: vervang het gehakt door (Oosterse) quornstukjes ofdoor in ketjap gemarineerde blokjes tahoe.

Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.

Allergie informatie: bevat noten (cashewnoten), soja (ketjapmanis)

Geschikt voor: glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet,energieverrijkt dieet, energiebeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Cashewnoten kun je vervangen doorbijvoorbeeld pistachenoten. Kun je helemaal geen noten eten? Vervang ze dan doorca. 80g in kleine blokjes gesneden kaas of feta kaas. Neem voor natriumbeperkingongezouten noten, voeg geen zout en ketjap manis  toe, wel (liefst verse)kruiden naar smaak.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie