Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 struik paksoi
- 1/2 stengel sereh of citroengras
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel oie of maiskiemolie
- 200 g rundergehakt
- 1 eetlepel sojasaus
Bereidingswijze
Was de paksoi, snij de bladeren van de stengels en snij de stengels inreepjes. Leg de paksoibladen in een schaal, sprenkel er 1 eetlepel water over enverhit ze afgedekt ca. 1 minuut op 750 Watt. Laat ze in een zeef uitlekken. Snijde gewassen sereh in kleine stukjes. Pel de knoflook. Verhit de olie in eengrote, ronde schaal onafgedekt ca. 30 seconden op 750 Watt. Pers de knoflookboven de olie uit en roer de sereh erdoor. Verhit dit mengsel afgedekt ca. 2minuten op 750 Watt. Verkruimel het gehakt boven het knoflookmengsel en roeralles door elkaar. Verhit het geheel afgedekt ca. 3 minuten op 750 Watt. Meng depaksoistelen erdoor en verhit afgedekt nog 1 minuut. Bekleed twee kommen met depaksoibladen en laat de bladen over de rand hangen. Roer de sojasaus door hetgehakt en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel over dekommen en vouw de paksoibladen erover heen. Verhit afgedekt nog 2 – 3 minuten op750 Watt.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Lekker met rijst of mie.
Someone essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to make this particular publish amazing. Fantastic job!