Pruimencake

pruim.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 120 min

Menugang: Snack

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 10 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 200 g gedroogde pruimen
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 85 g boter of margarine
  • 150 g suiker
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Eiwitbeperkt dieet,

Laat de pruimen 30 minuten wellen in lauw water. Verwarm de oven voor op 160graden en vet een cakeblik in. Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven eenkom. Klop met een mixer boter of margarine en de suiker tot het mengsel roomwitvan kleur is. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Wacht met hettoevoegen van het volgende ei, totdat het vorige helemaal opgenomen is. Laat depruimen uitlekken. Pureer ze met een staafmixer of roer ze door een zeef. Spatelhet zelfrijzend bakmeel en de pruimen voorzichtig door het beslag. Doe het overin de ingevette cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 75minuten gaar.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie