Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

paprika_recept_raviolimetsausvangeroosterdepaparika.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300-400 g verse ravioli (uit de koeling)
  • 4 grote geroosterde en ontvelde rode paprika’s
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 1-2 tl balsamico-azijn
  • 1-3 el fijngesneden bladpeterselie
  • basilicumblaadjes
  • 75-100 g parmezaanse kaas, geschaafd

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in repen en bak ze samen met de knoflook, laurier en tijmcirca 5 min in 2 el olijfolie. Voeg 1 dl water toe en stoof het mengsel circa 15min. Pureer de saus en breng op smaak met zout, peper en de azijn. Roer ereventueel nog 1-2 el olijfolie door. Kook de ravioli volgens degebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Serveer de saus bij de ravioli.Garneer met peterselie, basilicum en parmezaanse kaas.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie