Rode bieten met rozemarijn en ui

rodebietenmetrozemarijnenui.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 350 g gekookte bietjes 1 ui
  • 1 takje verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 dl runderbouillon of groentebouillon
  • 50 ml zure room of crème fraîche
  • 15 g boter of margarine
  • 1 eetlepel geraspte kaas

Bereidingswijze

Benodigdheden: magnetron

Smelt de boter of margarine in een ruime, ondiepe, liefst ronde of ovalemagnetronbestendige schaal, onafgedekt, 30 seconden, ca. 750 watt. Pel de ui ensnipper deze fijn. “Bak” hierin de ui met de naaldjes van de rozemarijn,onafgedekt, 2 – 3 minuten, ca. 750 Watt. Pel de bietjes en snijd ze in plakjes.Voeg de bietjes toe aan de ui en schep voorzichtig om. Schenk de bouillon erbijen zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, 3 – 4 minuten, ca. 750 Watt.Strooi er de laatste minuut eventueel wat kaas over. Serveer de bietenschotelmet de zure room of crème fraîche.

Vegetarische variatie: lekker met hardgekookte eieren en gekookte aardappelen

Dit gerecht bevat 200 gram groenten per persoon.

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Vervang bij lactose intolerantiemargarine door 1 eetlepel olijfolie, zure room kun je b.v. vervangen door eensausje op basis van soja. De meeste mensen met lactose intolerantie kunnen welharde Nederlandse kazen eten; gaat het niet, dan kun je kaas evt. vervangen dooreen hardgekookt eitje. Volg je energiebeperkt dieet, kies voor zure room en 20+kaas, neem ook iets minder margarine, ongeveer een theelepeltje. Voornatriumbeperking kun je gebruik maken van een natriumarme bouillon tablet.

Lekker bij runderlapjes en gekookte aardappelen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie