Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 enkele kipfilet
- 1 ui
- 2 eetlepels olie of sesamolie
- 1 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 teentje knoflook
- 250 g sperziebonen
- 2 eetlepels olie
- 25-50 g taugé
- 1 theelepel fijngehakte koriander
- zout
- versgemalen peper
- ca. 50 g cashewnoten
Bereidingswijze
Dieet: Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet, Lactosevrij dieet.
Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de ui. Roer de (sesam)olie, ui,ketjap manis en gembersiroop in een kom door elkaar. Pers het teentje knoflooker boven uit. Schep de reepjes kipfilet door de marinade en laat ongeveer 10minuten marineren. Was de sperziebonen en snij van de boven- en onderkant depuntjes. Breek de sperzieboontjes tot stukjes van 2 cm.
Verhit de olie in een wok. Bak de kipfilet op een hoog vuur al omscheppendca. 3 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak deze al omscheppend nog ca. 5minuten op een matig vuur mee. Voeg tijdens de laatste minuut de taugé enfijngehakte koriander toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper enstrooi de cashewnoten erover.
Per persoon ongeveer 50 gram groenten
Lekker met komkommersla, mie of rijst en pindasaus