Romige knoflooksoep

knoflook.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 10 – 12 teentjes knoflook
  • 3/4 liter runderbouillon van tablet
  • 1/8 l slagroom
  • 1 eetlepel maizena
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels croûtons
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook en kook ze ca. 20 minuten in water met wat zout. Depze droog met keukenpapier, doe ze met ’n klein deel van de bouillon in dekeukenmachine en pureer de knoflook. Doe de puree in een pan en voeg de rest vande bouillon toe. Breng de knoflooksoep aan de kook. roer de maizena met de roomtot een papje en bind hiermee de soep. Even op smaak brengen met peper en zout.Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croûtons en de peterselie er over.Serveren met warme toast met boter.

Bevat per persoon: 715/170 kJoules/kcal., 3 g eiwit, 14 g vet, 9 gkoolhydraten.

 

Voeg om een gerecht een licht accent van knoflook mee te geven 1 of 2 hele teentjes knoflook toe, die voor de helft gepeld zijn. Verwijder ze voor het serveren.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie