Roti van zuiglam met fondue van venkel

Rotivenkel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 40 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 gram venkel
  • 160-180 gram lamsfile per persoon
  • 1 dl gevogeltefond (fond de volaille)
  • circa 10 gram truffel
  • 1 klein sjalotje
  • 1 gram Jamaicaanse peper
  • 100 gram boerenkaas
  • 10 gram platte peterselie
  • 75 gram dubbelgedopte tuinboontjes
  • 75 gram dubbelgedopte doperwten
  • 25 gram lamsoren
  • 1/2-1 aardappel

Bereidingswijze

Zuiglam

Bak per persoon 160-180 gram lamsfilet in wat boter rondom bruin. Laat hetvlees 8-10 minuten nagaren in een hete oven op 180°C.

Fondue van venkel en truffel

Zweet de venkel aan in een beetje olijfolie. Blus af met de witte wijn enlaat de wijn verdampen. Voeg de fond toe en laat de venkel circa 20 minutenzachtjes garen. Pureer de venkel, zeef hem en roer de truffel erdoor. Roer ervlak voor serveren nog 2 eetlepels olijfolie door om de fondue mooi te latenglanzen.

Fondue van kaas

Zweet de sjalot met de peper aan in een beetje olie. Blus af met de wijn enlaat de wijn verdampen. Schenk de fond erbij en los de kaas op in het warmemengsel. Zeef het en roer dan de room en als laatste de peterselie erdoor.

Garnituur

Stoof de tuinboontjes en doperwten in wat boter tot ze beetgaar zijn. Voeg delamsoren toe en warm deze enkele seconden mee. Bak de aardappel in ganzenvetkrokant. Doe dit onder druk: dat wil zeggen tussen bakpapier en verzwaard metbijvoorbeeld een pan, zodat de aardappel mooi plat blijft.

Een recept van de internationaal bekend michelin-sterren-chef Pascal Jalhaij.

Hoofdingrediënten

Reageren

12 gedachten over “Roti van zuiglam met fondue van venkel”

  1. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  2. Thank you, I have recently been looking for info about this subject for ages and yours is the best I have discovered so far. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

  3. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has encouraged me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

  4. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

  5. Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a perfect web site.

  6. Good day! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

Plaats een reactie