Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 200 g Amandelpaddestoel
- 25 g mesclun (pluksla)
- 5 g geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels selderijdressing
- 1 eetlepel room
- 1 takje kervel
- bieslook
- tomaat cerise
- half kwarteleitje
- radijs
Bereidingswijze
Dressing 1 dl wijnazijn:
2 dl witte wijnazijn
4 dl olijfolie
6 dl arachideolie
1 bosje bladselderij gehakt
3 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel franse mosterd
1 teentje knoflook
0,5 dl gepasteuriseerd eigeel
peper en zout
1 eetlepel amaretto
Mesclun aanmaken met keukendressing. Dresseren op het midden van het bord.
Garneren met kervel, tomaat cerise, kwarteleitje en radijs.
Hierop lauwwarm krokant gebakken amandelpaddestoelen en pijnboompitten (bakkenongeveer 15 seconden in dikke tranches gesneden).
Breng een deel room aan de kook met 2 delen dressing, blenderen met destaafmixer en dresseren over de salade.
Garneren met gesneden bieslook en spriet bieslook.
Bij het serveren royaal verse amandelpaddestoelen met een komkommerschaaferoverheen strooien.