Salade van groene asperges en witlof

saladegroeneasperges.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 350 g dunne groene asperges
  • zout
  • peper
  • 1 – 2 struikjes witlof
  • 2 kleine tomaten
  • 1/2 perssinaasappel
  • 1/8 dl slagroom
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 2 takjes peterselie

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet.

Leg de asperges met de kopjes gelijk en snij houtachtige uiteinden eraf,zodat de asperges ieder ca. 12 cm lang zijn.

Kook de asperges in een pan met ruim water en zout in ca. 8 – 10 minutenbeetgaar. Schep de asperges met een schuimspaan voorzichtig in een vergiet.Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Dep ze goed droogmet keukenpapier. Spoel de witlof af onder koud stromend water. Maak de blaadjesvan de struikjes los. Zoek 6 grote blaadjes en 6 kleine blaadjes uit (rest wordtniet gebruikt). Snij alle blaadjes aan de onderkant schuin bij en leg ze totgebruik (ca. 10 minuten) in water met ijsblokjes, zodat de blaadjes knapperigworden. Was de tomaten en snij iedere tomaat in 6 plakjes. Pers de sinaasappeluit. Klop in een kom de slagroom lobbig (dus niet stijf). Spatel ersinaasappelsap, citroensap en gembersiroop door. Breng het sausje op smaak metzout en peper.

Leg de tomaatplakjes op de rand van grote ronde schaal. Leg daar tussen degrote witlofblaadjes met de gele punten naar buiten toe als een bloem neer. Legin ieder witlofblad 2 asperges met de kopjes naar buiten toe. Maak in het middenvan de schaal een “bloem” van de kleine witte witlofblaadjes. Schep de saus inhet midden van de “bloem”. Garneren het met toefjes peterselie.

Per persoon ongeveer 175 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

19 gedachten over “Salade van groene asperges en witlof”

  1. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very helpful information specifically the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

  2. Whats up are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  3. Thank you for every other magnificent article. Where else may anybody get that kind of information in such a perfect approach of writing? I have a presentation next week, and I’m at the look for such info.

  4. Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is really irritating. A good web site with exciting content, that is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

  5. It iis in point off fact a greeat andd useful pidce of info.
    I’m glad that you just shared this usefjl infro
    with us. Pleasse keep uus nformed like this. Thajk you for sharing.

  6. I¦ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Reading this info So i am happy to express that I’ve an incredibly good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I most unquestionably will make certain to do not forget this website and give it a glance on a constant basis.

  7. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

Plaats een reactie