Spruitjesbeignets

Spruitjesbeignets.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Snack

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g spruitjes
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 2 eetlepels witte wijn of water
  • zout
  • peper
  • 1 eiwit
  • olie om te frituren

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Natriumbeperkt dieet.

Zeef de bloem. Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de witte wijn ofhet water, zout en peper. (Laat het beslag, afgedekt, circa 30 minuten rusten inde koelkast.) Maak intussen de spruitjes schoon.

Kook de spruitjes in ruim kokend water, afhankelijk van de grootte 7-10minuten, voor. Spoel ze af met koud water. Laat ze heel goed uitlekken en dep zedroog met keukenpapier.

Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Sla het eiwit stijf het spatel ditvoorzichtig door het beslag. Dompel de spruitjes in gedeelten in het beslag enfrituur ze weer in gedeelten in 3-4 minuten goudbruin.

Dit gerecht bevat circa 100 gram groenten per persoon.

Lekker met een (kant en klare) knoflook- of kerriesaus.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie