Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Snack
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 g spruitjes
- 75 g bloem
- 1 ei
- 2 eetlepels witte wijn of water
- zout
- peper
- 1 eiwit
- olie om te frituren
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Natriumbeperkt dieet.
Zeef de bloem. Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de witte wijn ofhet water, zout en peper. (Laat het beslag, afgedekt, circa 30 minuten rusten inde koelkast.) Maak intussen de spruitjes schoon.
Kook de spruitjes in ruim kokend water, afhankelijk van de grootte 7-10minuten, voor. Spoel ze af met koud water. Laat ze heel goed uitlekken en dep zedroog met keukenpapier.
Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Sla het eiwit stijf het spatel ditvoorzichtig door het beslag. Dompel de spruitjes in gedeelten in het beslag enfrituur ze weer in gedeelten in 3-4 minuten goudbruin.
Dit gerecht bevat circa 100 gram groenten per persoon.
Lekker met een (kant en klare) knoflook- of kerriesaus.