Stamppot Gele Frisée met komijnekaas

Stamppotgelefrisee.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 35 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 mooie frisée, heel fijn gesneden
  • 1 dl melk
  • 50 gram room boter
  • Geschaafde kaas als garnering en eventueel mosterd cress

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met wat zout in 25 minuten gaar en giet ze af

Voeg boter, peper, zout, nootmuskaat en melk  toe en als laatste degele frisée.
Stamp het geheel. Maak af met kaas en de cress.

 

Recept: Gary Loen, kok voor Dutch Specials

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Bij lactose intolerantie kun je boterdoor (olijf)olie vervangen en lactose-vrije of sojamelk gebruiken. De meestemensen met lactose intolerantie kunnen harde Nederlandse kazen verdragen (b.v.Goudse). Volg je energiebeperkt dieet, neem dan geen boter, magere of evt.halfvolle melk en 20+ kaas.

Serveer op een schuitje roodlof of witlof voor een origineel borrelhapje.

Hoofdingrediënten

Reageren

11 gedachten over “Stamppot Gele Frisée met komijnekaas”

  1. We are a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with useful info to work on. You’ve done a formidable process and our whole community shall be grateful to you.

  2. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any methods to help reduce content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

  3. Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and under no circumstances seem to get something done.

  4. I together with my friends have been digesting the best procedures located on your web blog and so the sudden developed an awful feeling I never expressed respect to the site owner for them. Those guys happened to be certainly passionate to learn all of them and now have clearly been using these things. Many thanks for simply being well thoughtful and for having this form of marvelous subjects millions of individuals are really needing to discover. Our honest regret for not expressing gratitude to earlier.

Plaats een reactie