Stamppot Gele Frisée met komijnekaas

Stamppotgelefrisee.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 35 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 mooie frisée, heel fijn gesneden
  • 1 dl melk
  • 50 gram room boter
  • Geschaafde kaas als garnering en eventueel mosterd cress

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met wat zout in 25 minuten gaar en giet ze af

Voeg boter, peper, zout, nootmuskaat en melk  toe en als laatste degele frisée.
Stamp het geheel. Maak af met kaas en de cress.

 

Recept: Gary Loen, kok voor Dutch Specials

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Bij lactose intolerantie kun je boterdoor (olijf)olie vervangen en lactose-vrije of sojamelk gebruiken. De meestemensen met lactose intolerantie kunnen harde Nederlandse kazen verdragen (b.v.Goudse). Volg je energiebeperkt dieet, neem dan geen boter, magere of evt.halfvolle melk en 20+ kaas.

Serveer op een schuitje roodlof of witlof voor een origineel borrelhapje.

Hoofdingrediënten

Reageren