Stamppot met geglaceerde radijs

Stamppotradijs.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 35 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 750 g aardappelen
  • zout
  • peper
  • 2 bosjes radijs met vers loof
  • 30 g boter of margarine
  • 10 g poedersuiker
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 50 g gekookte ham
  • bieslook

Bereidingswijze

Dieet: Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet, Vezelrijk dieet.

Kook de geschilde, gewassen en in stukken gesneden aardappelen in 20 minutengaar in water met zout. Was de radijsjes met het loof. Snij het loof heel fijnen houd dit achter. Houd 6 radijsjes apart. Snij de rest van de radijsjes inplakjes.

Verhit 15 gram boter of margarine in een kleine kookpan. Voeg deradijsplakjes toe en smoor deze 10 minuten op een laag vuur. Bak de spekreepjesgoudbruin en knapperig in een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder extra vet.Snij intussen de achtergehouden radijsjes in vieren. Doe ze in een steelpan endoe er water bij totdat het net onder staat. Voeg de rest van de boter ofmargarine en de poedersuiker toe, breng het aan de kook en laat het koken totdathet water is verdampt en de radijsje zijn gehuld in een stroperige,lichtgekleurde saus. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de crémefraiche toe met de gesmoorde radijsplakjes, spekreepjes met het bakvet, inblokjes gesneden ham, radijsloof en peper naar smaak. Garneer met de geglaceerderadijs en royaal fijngeknipt bieslook en serveer direct.

Vegetarische variatie: vervang de spekreepjes en ham door 100 gram in blokjesgesneden jong belegen kaas.

Dit gerecht bevat circa 150 gram groente per persoon.

Hoofdingrediënten

Reageren

10 gedachten over “Stamppot met geglaceerde radijs”

  1. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!…

  2. Thanks for the marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you’re a great author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back someday. I want to encourage you to ultimately continue your great writing, have a nice afternoon!

  3. I am now not certain where you are getting your information, but great topic. I must spend a while finding out more or understanding more. Thank you for wonderful information I used to be in search of this info for my mission.

  4. I have recently started a web site, the info you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. “The only winner in the War of 1812 was Tchaikovsky” by Solomon Short.

  5. Definitely believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  6. Im no longer positive the place you are getting your info, however good topic. I must spend a while studying more or figuring out more. Thank you for great information I used to be searching for this information for my mission.

Plaats een reactie