Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 gele ui
- 1/2 courgette
- 1 dl olijfolie extra vierge
- 1 1/2 theelepel tacokruiden
- 4 tacoschelpen
- 100 gram voorgekookte aardappelparten (koeling)
- 3 eetlepels gehakte kruiden (peterselie, selderij, bieslook)
- 250 gram grote champignons
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 125°C. Pel de ui, laat de wortelbasis in takt en snijdde ui in parten. Was de paprika en verwijder pitten en zaadlijsten. Snijd depaprika in repen. Was de courgette en snijd deze in stukken. Veeg de champignonsschoon.Verwijder het onderste stukje van de steel. Halveer de champignons. Doede verse kruiden met de olijfolie en het zout in een blender of keukenmachine enpureer dit fijn. Voeg de helft van de champignons toe en vermaal dit kort toteen grove salsa.
Klop de tacokruiden door de zonnebloemolie. Zet de tacoschelpen 15 minuten inde voorverwarmde oven. Verwarm intussen een grillpan voor. Bestrijk de bodem metde olie met tacokruiden. Grilleer de ui, paprika en aardappelparten rondom 3minuten. Voeg de courgette en de rest van de champignons toe en grilleer nogeens 5 minuten. Schep de taco’s vol met de gegrilde groenten. Schep de rest vande groenten er naast en serveer er de champignonkruidensalsa bij.
Maak ook eens een champignon-kruidensalsa van koriander met selderij en champignons of laat de salsa achterwege en serveer er geraspte Hollandse geitenkaas bij.