Tagliatelle met zeekraal en krabboter

Zeekraal.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 200 g zeekraal
  • 150 g tagliatelle of lintmacaroni
  • zout of zeezout
  • 1 blikje krab of 100 g krabsticks
  • 40 g boter of margarine
  • 1/2 eetlepel cognac of vieux

Bereidingswijze

Dieet: Energiebeperkt dieet

Was de zeekraal en laat de groente uitlekken. Breng een grote pan met ruimwater aan de kook, doe de zeekraal in een stoommand of hittebestendig vergiet,hang deze bovenin de pan en stoom de zeekraal in circa 6 minuten beetgaar.

Kook intussen de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar volgens degebruiksaanwijzing. Snij het uitgelekte krabvlees (of de krabsticks) in heelkleine stukjes. Smelt 30 gram boter of margarine op laag vuur en houd de boterwarm. Roer de krab erdoor en breng op smaak met cognac. Giet de tagliatelle af.

Verdeel de pasta over twee borden, schep de warme krabboter erop en maal erpeper over. Verdeel de warme zeekraal erover, leg er nog een vlokje boter (5gram per persoon) op en serveer meteen.

Dit gerecht bevat 100 gram groente per persoon.

Lekker met een salade van cherrytomaten.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie