Tajerblad met ui en knoflook

Ui.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel garam massala verkrijgbaar bij de toko
  • halve bos tajerblad van ca. 250 g verkrijgbaar bij de toko
  • zout

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch, Kippenei vrij dieet, Glutenvrij dieet, lactosevrij.

Pel de sjalot of ui en de knoflook en hak beide fijn.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan met de garammassala. Snij de bladeren van het tajerblad los van de stelen. Snij het onderstestuk van de stelen en schil de dikke stelen. Snij sappige, lichtgroene stelen insmalle reepjes. Halveer de bladeren overlangs, verwijder de nerf, stapel enkelebladeren op elkaar, rol ze op en snij ze dwars op de draad in smalle reepjes.Voeg de reepjes tajerblad toe aan het gefruite uimengsel en bak ze even goed meetot de groente tot circa een derde is geslonken. Schenk er 2 dl kokend water metzout (of bouillon) bij en kook de groente in 5-6 minuten gaar. Giet ze af enlaat ze goed uitlekken.

Vegetarische variatie: met roergebakken gemarineerde tahoe.

Dit gerecht bevat circa 125 gram groente per persoon.

Lekker met Surinaamse vis- en vleesgerechten en rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie