Tomaten kaassalade met lenteuitjes

vleestomaat_2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 mooie vleestomaten
  • 100 g Hollandse geitenkaas in vier plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • zout
  • 1/2 eetlepel vers gehakte majoraan
  • 3 lente-uitjes

Bereidingswijze

Klop een sausje (vinaigrette) van de olie, het citroensap, de majoraan en watpeper en zout en laat de smaken even intrekken. Snijd de gewassen tomaat inplakken en leg ze om en om met de kaas op 2 bordjes.

Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringetjes en strooi ze over detomaten. Lepel dan de vinaigrette over de tomaten en serveer het voorgerecht metstokbrood en kruidenboter.

Bevat per persoon: 1725/410 kJoules/kcal., 15 g eiwit, 35 g vet, 6 gkoolhydraten.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie