Tomaten met feta

vleestomaat.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 4 trostomaten
  • 35 – 40 g feta
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

Dieet: vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet.

Snij van de gewassen tomaten een klein kapje van de bovenkant af en hol detomaten met een puntige theelepel uit. (Bewaar het vruchtvlees voor soep ofsaus.) Verkruimel de feta en scheur de basilicum in stukjes. Meng feta,basilicum en enkele druppels olijfolie door elkaar en vul de tomaten hiermee.Verdeel het paneermeel erover. Bedruppel het paneermeel heel licht metolijfolie.

Zet de tomaten in een platte schaal (of op een groot bord). Dek ze af enverhit ze circa 3 minuten op ca. 600 Watt. Laat de tomaatjes uit de magnetronafgedekt enkele minuten nagaren.

Dit gerecht bevat circa 150 gram groente per persoon.

Lekker met couscous of rijst en een salade met olijven.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie