Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 30 ml olie
- 1 in blokjes gesneden wortel
- 1 in blokjes gesneden aubergine
- 480 g gepelde tomaten uit blik
- 1 cm verse fijngehakte gember
- 1 eetlepel massala
- 225 g bevroren erwten
- 1 teentje knoflook
- verse koriander blaadjes
- 1 kaneel stokje
- 4 uien
Bereidingswijze
Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf. Snijd de binnenste uilos en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjesui zitten. Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruit mesje.Bewaar de losse stukjes ui voor gebruik in de recepten. Indien gewenst kunnen deuien ook even gekookt worden: 5 minuten in een pan met ruim kokend water.
Hol de uien uit en kook ze voor volgens het basis recept. Hak de uienstukjesfijn en bak ze in een ruime hapjespan in de hete olie knapperig en bruin. Haaluit de pan en bewaar om het gerechtje mee te garneren.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak in dezelfde pan de knoflook engember even. Roer de massala erdoor en bak 1 minuut mee. Schep de wortel enerwten erbij en bak 10 minuten mee. Voeg na 5 minuten ook de aubergine blokjesen het kaneelstokje toe.
Roer de tomaten blokjes en het sap door de groenten en laat 5 minuten stoven.Schik de uien in een diepe ovenschaal en vul de uien met de groenten kerrie.Schep extra saus om de uien in het schaaltje. Dek af met aluminiumfolie. Bak hetgerecht 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de uien voor het serverenmet verse koriander en de gebakken uitjes.
Lekker met een fris yoghurt sausje en naan brood.
bfaas7
I’d perpetually want to be update on new blog posts on this website , saved to fav! .
Howdy this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
Usually I don’t read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very nice article.
Excellent web site. Plenty of helpful info here. I am sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks to your sweat!
What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & help different customers like its aided me. Great job.
Hey! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it
I am not real great with English but I come up this rattling leisurely to interpret.